søndag den 12. maj 2013

Det store lede rev


At opleve det store lede rev, mest bare kendt som the Great Barrier Reef, er svært at beskrive med ord. Man trækker i 20 kg oppakning, finner og maske, og plumper ned i et andet univers. Følelsen af at være stand til at bevæge sig tredimensionelt giver en fantastisk følelse af frihed, mens man samtidigt godt kan få en følelse af klaustrofobi i og med at ens overlevelse under overfladen består af en kæmpe sut og en 10 kgs metaltank forbundet med en gummislange. Men det er ubeskriveligt smukt. Man kan blive ved med at blive overrasket over de tusindvis af former for koraller, fisk og dyr.

Da jeg endeligt ankom til Cairns for snart 4 uger siden, var jeg selvfølgelig temmelig træt efter 24 timer undervejs fra Vancouver. Det blev til en hurtig tur ud i byen på jagt efter et australsk telefonnummer og så på hovedet i seng. Allerede dagen derpå var jeg nemlig skrevet op til dykkerkursus. 5 dage - 2 dage på land med prøvedyk og teori, og 3 dage på revet med 9 dyk, deriblandt et natdyk.
Som man kender det fra ferier, finder danskere hurtigt sammen. Det samme gjorde jeg. Tobias fra Haderslev, den eneste anden dansker på holdet, blev min dive buddy for de næste 5 dage. I starten var det vildt bare at komme i poolen og rent faktisk trække vejret under vand. Men sulten efter mere blev hurtigt stor. Dagene gik heldigvis hurtigt og teoriprøven var ikke noget særligt. Pludseligt stod vi der, stadigt søvndrukne, på vej til første dyk i det store led rev. Ubeskriveligt. Med lettere ambivalente følelser af nysgerrighed og angst for alt der bevægede sig, selv de meget stilleliggende søpølser, dykkede vi for første gang længere ned end poolens 4 meter og stillede bekendtskab med et helt nyt univers. 



Efter kurset gik der et par dage før Frederik Skjoldager kom, men så tog tingene ellers fart...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar